KRISTALE KOJE MORATE IMATI AKO ŽELITE BOGATSTVO, SPOKOJ I LJUBAV (PHOTO)

KRISTALE KOJE MORATE IMATI AKO ŽELITE BOGATSTVO, SPOKOJ I LJUBAV (PHOTO)

April 3, 2018 0 By admin

 

Ne oni ni ne izgledaju kao obično kamenje, oni su prelepo kamenje čija kristalna srtuktura nosi veliku energiju i isceliteljsku moć

Sve na svetu ima svoju energiju i frekvenciju na kojoj vibrira, ali kako smo se polako odvajali od prirode tako smo gubili sposobnost da osećamo vibracije i povezivanja sa čistom prirodnom energijom. E tu prirodnu energiju, čistu energiju Zemlje nose minerali, kristali ili poludrago kamenje.

 

 

CRNI TURMALIN

 

 


Duhovno značenje : crni turmalin zbog svojeg velikog bogastva minerala spada među najdjelotvornije kristale. Njegova snaga je u razbijanju organskih, emocionalnih, mentalnih i duhovnih blokada koje nam smetaju živiti zdravo i čisto. Zbog svojih piroelektričnih i piezoelektričnih osobina crni turmalin ima među crnim kristalima najbolju moć pročišćavanja energije i najdjelotovorniju ljekovitu snagu. S jedne strane vodi nas do tamnih djelova podsvijesti, gdje razbija, oslobađa i izbacuje blokade koje nas opterećuju a na drugoj strani čisti sve kanale između pojedinih čakri, tako da energija među njima može slobodno proticati. Sa dugim i tankim kristalima možemo uspješno otklanjat razne energetske blokade. Negativnu energiju izvlačimo tako da završetak kristala okrenemo prema zemlji te je tako uzemljenjem otklonimo. Ovaj crni turamalin najjači je zaštitni kamen koji uopće postoji. Kao omotač štiti nas od svih vanjskih utjecaja, pogotovo od svemirskih i zemaljskih zračenja, čuva patogene zone, štiti nas od ljudskih negativnih sila i virusnih zaraza koje čovjek širi. Negativnu energiju razgrađuje i odstranjuje prije nego što ona probije našu auru. Idealan je kristal za spavaću sobu koju totalno pročisti i tako nam osigurava miran san (zajedeno s rozenkvarcom i gorskim kristalom). Crni turmalin ima pretežno zemaljske osobine ali pomaže nam shvatit i apstraktni svijet. Pomaže nam sagledat i ispravit vlastite greške.
Ljekovita svojstva : crni turmalin ublažava neurozu, napetost, stres, strah, opsesiju, pojačava obranu od virusa koji štete živcima jer pojačava živčani centar, isto tako pojačava rad limfnog sustava, regulira krvotok, razvija mišiće, ublažava grčeve i liječi reumu. Tankim kristalima crnog turmalina možemo stimulirat refleksne točke na stopalima. Napomena – Turmalin nije farmaceutski lijek.
turmalin čišćenje : turmalin se čisti 1-2 puta mjesečno, kratko pod mlazom mlake vode ili preko noći u posudi s vodom te zajedno s gorskim kristalom.
turmalin punjenje : sve vrste turmalina pune se neograničeno na direktnom suncu (ogrlicu ili narukvicu treba puniti u suhoj posudi zajedno s kristalima hematita i gorskog kristala).
 
Citrin
 
CITRIN je od pamtivjeka cijenjen kao dar Sunca. Kao Merkurov kamen, kamen boga glasnika, on u sebi sadrži čistu sunčevu jutarnju svjetlost. U staroj Grčkoj nošen je protiv zmijskih otrova i loših misli. Rimljani su od citrina počeli praviti prekrasni nakit. Naglo je postao popularan u doba romantizma. Sve do 16. stoljeća “Citrin” je bio zajednički termin za sve žuto kamenje, uključujući i topaz. Na njega se gledalo kao na kamen trgovaca, smatralo se da poboljšava poslovnu komunikaciju, povećava prodaju, privlači novac i posao. Citrin kristal postavljao se u kasu, novčanik ili sa računima radi povećavanja imovine. Zbog pojave umjetnih Citrina dobivenih termičkom obradom Ametista, posebno je cjenjen prirodni, prozirni Citrin zlatnih tonova.
Formula : SiO2, kremen /kvarc/
Boja : svijetlo do tamno žuta, staklenog sjaja
Horoskop : Blizanci, Djevica, Vaga, Vodenjak
Osnovna čakra : pleksus solaris
Duhovno značenje : citrin je kamen sunčeve energije, ima element vatre i projektivnu energiju. Pomaže nam za prelazak s nižeg na viši stupanj svijesti i upoznavanja našeg pravog JA. Prozračni i zlatni tonovi u citrinu oživljavaju u našoj duši žar kreativnosti i volju za novim spoznajama. Topla energija potiče optimizam i duhovno bogatstvo. Djeluje kao filter i regenerator energije i svome nositelju predaje toplinu. Najjači utjecaj citrin ima na čakri pleksus solaris ili pupčanoj. Tu nam pomaže prebrodit nemire, strahove, nazadovoljstvo koje vremenom mogu prerasti u teške depresije. Daruje nam mir, uravnoteženost, unutarnju harmoniju koja utječe na naš imunitet. Potiče dobro raspolaženje. Položen na srčanu čakru ublažava nemirno srce i daje nam osjećaj sigurnosti.
Ljekovita svojstva : citrin kamen pojačava imunitet, rad žljezda i bubrega, podržava promjenu tkiva, dobro utječe na lječenje šećerne bolesti jer regulira proizvodnju inzulina, jača pankreas, pomaže kod problema probave uzrokovanih psihosomatskim stanjem i stresom. Pročišćava krv i crijeva od toksina koji uzrokuju bolesti kože. Podržava stvaranje bijelih krvnih zrnaca u slučaju nedostatka istih u krvi. Položen na grkljan liječi dišne puteve i bronhitis. Eliksir od citrina vrlo je djelotvoran protiv stvaranja peruti u kosi. Napomena – Citrin nije farmaceutski lijek
citrin čišćenje : citrin se čisti jednom do dva puta mjesečno pod mlakom vodom, isto kao druge kremene.
citrin punjenje : citrin se puni i regenerira vrlo kratko na suncu.
 
 
ROZENKVARC
Rozenkvarc je kamen srca i kristal bezuvjetne ljubavi.
Zaštitnik je svih vrsta ljubavnih emocija – platonskih, bračnih, obiteljskih, prijateljskih.
Poznat je i kao obiteljski kamen jer svojom energijom pridonosi razumijevanju, toleranciji, miru i duhovnoj usklađenosti među članovima obitelji.
Ovaj kamen neutralizira negativnu energiju, otvara srce i potiče duboku duhovnu regeneraciju.
Zbog svojih sposobnosti stimulacije mašte i nadahnuća posebno je cijenjen među umjetnicima, osobito onima koji se bave likovnim, glazbenim i književnim stvaralaštvom.
Prvi tragovi njegove upotrebe sežu u daleku prošlost, kada su mu zbog svjetlucavog efekta koji podsjeća na sjaj zvijezda pripisivane mistične božanske moći.
Od tog vremena pa do danas ostao je jedan od najtraženijih kristala.
Djelovanje rozenkvarca
Rozenkvarc pridonosi jačanju ljubavnih emocija te pozitivnom razvoju svih oblika ljubavi.
Izuzetno je učinkovit u privlačenju novih ljubavi te u poticanju povjerenja, harmonije, romantike i intimnosti u postojećim vezama.
Koristan je i za održavanje vjernosti te učvršćivanje bliskih odnosa s obitelji ili prijateljima.
Jača snagu, uspostavlja emocionalnu ravnotežu, budi životnu radost te privlači i zadržava interes suprotnog spola.
Energija koju ovaj kamen posjeduje potiče:
• nježnost
• strpljenje
• toleranciju
• suosjećanje
• oprost
Idealan je za podizanje pozitivnih osjećaja prema samom sebi, poput osjećaja vlastite vrijednosti, osobne snage, samopouzdanja, samopoštovanja.
Ispunjava emotivnu prazninu te pridonosi osjećaju zadovoljstva, spokoja i osobne ispunjenosti.
Pospješuje duhovnu toplinu, uravnotežuje emocije te potiskuje nelagodu, nemir, nervozu, napetost i stres.
IZVOR: WEB & BALKANSUPERSTARS.COM

 

Please follow and like us: