NUMEROLOGIJA: Kako da izračunate Vaš sretni broj?

NUMEROLOGIJA: Kako da izračunate Vaš sretni broj?

April 26, 2018 0 By admin

Lični broj se smatra sretnim brojem za osobu koja je nosilac tog broja. Postoji devet jednocifrenih posebnih brojeva. Na svaku osobu utiču tri broja: duhovni broj, broj imena i sudbinski broj.

Duhovni broj se veoma jednostavnо izračunava sabiranjem brojeva sadržanih u datumu rođenja,na primer ako je neko rodjen 23 jula,zbir brojeva 2+3=5, dakle duhovni broj te osobe je broj 5.

Sudbinski broj ima mnogo veći uticaj od duhovnog broja. On definiše našu sudbinu, govori ko smo i koji je cilj našeg postojanja i šta možemo očekivati od života. Sudbinski broj se dobija sabiranjem dana, meseca i godine rođenja.

 Evo primera za izračunavanje sudbinskog broja za osobu koja je rodjena 22 maja 1988 godine. 
Prvo sabiramo sve jednocifrene brojeve (5 je broj meseca) 2+2+5+1+9+8+8=35 
Zatim sabiramo jednocifrene broja 35… 3+5=8
Uvek sabiramo cifre dvocifrenih brojeva sve dok ne dobijemo jednocifren broj kao rezultat. Prema tome sudbinski broj u ovom slučaju je 8.
Broj imena se dobija sabiranjem slova imena i prezimena neke osobe tako da se umesto svakog slova upiše broj koji je već izračunat u tabeli ispod, na osnovu njegove pozicije u abecedi.Sabiranjem svih tih brojeva na kraju dobijate zbir koji svodite na jednocifreni broj isto kao kod sudbinskog broja.

1 – Osoba koja ima ovaj broj je jaka, ponekad čak i egoist, uvijek polazi od sebe. Ima visoku inteligenciju, predodređena je na sreću. Živahna je, ali ponekad zbog osjećaja djeluje rastrojeno.
2 – Ovaj broj nosi sreću i zadovoljstvo, radi se o darežljivoj i strastvenoj osobi. To su osjećajne osobe, sentimentalne i jako romantične.
3 – Ovo je uzvišeni broj i osoba koja ga ima je često predodređena na velike stvari. To su jako inteligentne osobe, produhovljene, te često kao da imaju treće čulo. Oni neke stvari znaju unaprijed, predosjete i nerijetko služe za prenošenje poruka čovječanstvu. U pravilu njih očekuje «velika sudbina».

4 – Ovaj broj predstavlja solidarnost, obvezu, potpunu zaokupljenost osobe koja ga nosi. Takve osobe su profesionalci, intelektualci. Njihova prednost je slobodoumnost, bez tabua su. To su kompleksne osobe, izvrsni prijatelji, partneri, djeca, roditelji. Na njih možete računati.
5 – Društvene osobe, pravi svjetski putnici. Vole slobodu, druženje, kretanje. Njima najbolje odgovara život u velikom gradu, posao u kojem će komunicirati s puno ljudi. Osim lakoće u komuniciranju odlikuje ih što su živahni, veseli i znaju uživati u životu.
6 – Ovaj broj je vezan uz posao, takve osobe su sposobne, uvijek dobro pripremljene, organizirane, često inteligentne. Odgovorni su roditelji, a leže im profesorska zanimanja.

7 – Ovaj broj se često veže uz muze i njihova umjetnička nadahnuća. Osobe ovog broja umjetničke su duše. Hoće li se baviti slikarstvom, glazbom ili nečim sličnim nije važno, bitno da su u umjetnosti. Definitivno se među njima kriju najveći umjetnici. Pored smisla za lijepo, ove osobe su često i fizički vrlo dobrog izgleda.
8 – Ovo je karmički broj, često osobe ovog broja žive drugačije, skoro drugi život. Smireni, često povučeni, svoj privatni život i misli drže za sebe, skrivaju od okoline. Često su obavijena velom tajne.


9 – Ove osobe trebaju puno prostora, vole avanture, rizik… Oni uživaju u životu. Često su revolucionarni, posebni, drugačiji i dižu glas za reforme, za novi način života, uvijek žele promjene, nešto drugačije i nešto novo.
IZVOR: ASTROUSLUGE.COM


Please follow and like us: